Studiebesök

På onsdagseftermiddagen, mellan kl 15:00 – 17:00, erbjuds ett antal studiebesök enligt nedan. I anslutning till varje studiebesök erbjuds också möjlighet till friskvård. Du kan anmäla dig till ett studiebesök.

 

STUDIEBESÖK 1 – KULTURPARKEN SMÅLAND

Kulturparken Småland är en institution belägen i museiparken i Växjö. Kulturparken arbetar med samlingar, arkiv, publik verksamhet och kulturmiljöfrågor. I verksamheten ingår Smålands museum, Sveriges glasmuseum, Utvandrarnas hus, Kronobergs slottsruin, Kronobergs lantbruksmuseum, Kulturarvscentrum Småland, Kronobergsarkivet och Ångaren Thor. Välkommen på guidad tur av Kulturparken Småland och Smålands museum.

STUDIEBESÖK 2 – VÄXJÖ ART SITE

Växjö Art Site är ett konststråk runt Växjösjön som sedan 2008 successivt har byggts ut. Konstverken i stråket röstas fram av Växjöborna. Idag består Växjö Art Site av sex verk av konstnären Monica Gora, kollektivet Inges Idee, Anna-Karin Arvidsson, Roland Persson, Torbjörn Johansson och Sara Möller. Häng med på en guidad cykeltur runt natursköna Växjösjön, med nedslag i Växjö kommuns omtalade konststråk.

 

STUDIEBESÖK 3 – ARENASTADEN

Arenastaden i Växjö är ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang som skapar möten mellan människor. Med arenor i näranslutning till varandra, där 15 olika sporter samsas är Arenastaden i Växjö unik i sitt slag och ett av de bästa idrottsområdena i Sverige. Kolla in Arenastadens verksamheter och träffa årets tränare, Vésteinn Hafsteinsson och någon av hans adepter.

 

STUDIEBESÖK 4 – MUSIK I SYD OCH MUSICA VITAE

Musik i Syd är den regionala musikinstitutionen i Skåne och Kronoberg med hemvist på Nygatan 6 i centrala Växjö. Här, i ett av stadens äldsta hus, fylls konsertsalen med jazz, folkmusik, familjeföreställningar, klassiskt och allt däremellan. Scenen är även hemmascen för Musik i Syds egen kammarorkester Musica Vitae. Orkestern hanterar konstmusikens alla världar och framträder runt om i Sverige och utomlands. Nygatan 6 är även hemvist för Unga Musik i Syd, Smålands musikarv, Korrö Folkmusikfestival, Musik i Sagobygd och Musikriket. Under besöket får du en visning av huset med dess många verksamheter och det bjuds på ett musikaliskt inslag.

 

STUDIEBESÖK 5 – BOKHULTETS NATURRESERVAT

Naturreservatet Bokhultet bjuder in till sköna promenader och joggingturer. Bokskogen här är länets största. Här finns rik flora och fauna i ett vattennära och besöksvänligt område med promenadstigar och fågeltorn. Friluftssamordnare Peter Lönn berättar om Växjö kommuns friluftsprogram. Här erbjuds också möjlighet till skogsbad i det gröna.